top of page

Koe ostoanalytiikka aivan uudella tasolla!

Päivitetty: 30. huhtik. 2021

Spendata sopii kaikille, jotka etsivät työvälinettä, jolla voi rikastaa ja analysoida osto- ja muuta lähdeaineistoa nopeasti, joustavasti, turvallisesti ja edullisesti yrityksesi talous- ja raportointijärjestelmiin integroituvalla tavalla.


Ostoanalytiikan hyödyntäminen on hankinnan tavoitteellisen kehittämisen edellytys. Se on ollut jo pitkään yksi hankinnan perustyökaluista, mutta kaikki toimijat ovat toteuttaneet ratkaisunsa samaa ajattelumallia – paradigmaa – käyttäen rakentaen aina vain laajempia kokonaisratkaisuja, joita pienemmät toimijat ovat jäljitelleet.


Lue lisää: Ostoanalytiikan hyödyntäminen hankinnassa - tavoitteellisen kehittämisen edellytys

Nyt uusi näkökulma ostoanalytiikkaan

Tyypillinen Spendata-käyttäjä yhdistää eri muotoista ja sisältöistä lähtötietoa, hakee ja käsittelee tietoa visuaalisesti ja intuitiivisesti, määrittelee samalla tavalla sääntöjä, jotka yhdistävät tapahtumat kategorioihin ja integroi rikastetun aineisto yrityksen normaaliin raportointiympäristöön, esimerkiksi PowerBI:hin.

Spendata on nopea, joustava, voimakas ja integroituva

  • Nopea käyttöönotto, kategoriasääntöjen luominen, tiedon analysointi sekä raportointi ja rikastetun tiedon integrointi.

  • Teet ryhmittelyt ja kokeilet vaihtoehtoja joustavasti. Luot säännöt tavalla, joka on äärettömän helppo oppia; voit tehdä kaiken itse tai käyttää konsulttia apuna.

  • Käyttötapa on intuitiivinen, visuaalinen ja voimakas: tietoa ja näkymiä on helppo käsitellä, riippuvuuksia, syy-seuraus -suhteita ja säästökohteita on helppo tunnistaa. Kaiken lisäksi voit tarvittaessa yhdistää ja analysoida eri muotoista ja sisältöistä tietoa.

  • Integroituu nykyisiin ympäristöihin; nykyisen ostoanalytiikkajärjestelmän tieto voidaan siirtää Spendataan ja Spendatassa rikastettu tieto voidaan siirtää yrityksen BI- ja raportointiympäristöön, esimerkiksi PowerBI:hin. Kaiken lisäksi yhteydet voidaan automatisoida.


Lue lisää: Modernin ostoanalytiikan 4 ominaisuutta

Spendata on myös edullinen, turvallinen ja avoin

Spendatan käyttöönotto- ja käyttö on edullista. Spendatan yhden käyttäjän hinta on 699 USD vuodessa. Tarjolla on myös enterprise-käyttöoikeus. Voit halutessasi tehdä kaiken itse tai käyttää konsulttia apuna.


Ostoanalytiikan arvokkaimpana osana pidetään usein sääntöjä, jotka yhdistävät osto- ja rahoitustapahtumat kategorioihin. Säännöt ovat avoimia: käytössäsi vapaasti selkokielisinä ja voit milloin tahansa hyödyntää niitä muissa järjestelmissä.


Spendata on kaiken lisäksi turvallinen: se suojaa tietojasi eikä koskaan siirrä niitä yrityksesi ulkopuolelle. Data ja säännöt ovat aina yrityksesi sisällä omassa hallinnassasi, eivät koskaan muualla.SpendMatters tuottaa kaksi kertaa vuodessa ostoanalytiikan sovelluskartan, missä he arvioivat eri toimittajia eri kriteereillä. Spendata on viimeisen 12 kuukautta ollut selkeästi käyttäjilleen hyödyllisin ja eniten arvoa tuottava vaihtoehto.Kaiken lisäksi Spendata ei sido itseensä tai konsultteihin

Voit milloin tahansa siirtyä Spendasta toiseen työkaluun. Säännöt ovat aina käytössäsi avoimesti ja voit tehdä kaiken itse tai käyttää apuna konsulttia haluamassasi laajuudessa. Valinta on sinun!


Mitä suomalaiset käyttäjät sanovat?


Business analyst tunnin esittelyn jälkeen hankintajohtajalle: ”Näet kai, että tarvitsemme tämän”.


”Näytin käyttäjälle, miten ’mapping’ toimii. Hankinta-asiantuntija yhdisti itse 400 miljoonan euron ostotapahtumat kategorioihin 35 minuutissa.”


”Yhdistin ostotapahtumat kategoriaani 45 minuutissa – tätä en ole koskaan ennen kokenut”, kertoo kategoriapäällikkö ja jatkaa: ”Tein sen kaiken lisäksi itse, ilman konsultteja”.


”Analysoimme kolmen yrityksen tietoja sujuvasti. Hämmästyin, miten helppoa tietojen yhdistäminen on; eri yrityksien lähtötiedot olivat kaiken lisäksi eri muodossa”.


Mitä kansainväliset asiantuntijat sanovat?


"I have evaluated dozens of leading solutions over the past two decades and I've never seen anything close."

DR. MICHAEL LAMOUREUX. Editor, Sourcing Innovation, Consulting Lead Analyst, Spend Matters

"Spendata is pushing the envelope by empowering end users to be spend analysis gurus."

PIERRE MITCHELLChief Research Officer, Spend Matters


Lue lisää: Jaamme ostoanalytiikan osaamistamme Instagramissa. Tutustu ostoanalytiikan oppaaseen täällä.

Tervetuloa tutustumaan ostoanalytiikan uusiin mahdollisuuksiin,


Lauri Vihonen

vastuukonsultti


Kirjoittaja Lauri Vihonen auttaa organisaatioita onnistumaan hankinnan muutostilanteissa: mm. hankinnan johtaminen ja kehittäminen, kategoriajohtaminen, toimittajien johtaminen, kilpailuttaminen ja ostoanalytiikka. Haluatko selvittää hankinnan ostoanalytiikan kehittämisen mahdollisuudet - ota yhteyttä!


Löydät Spendatan verkkosivut täältä (www.spendata.com)
94 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


Post: Blog2_Post
Transparent.png
bottom of page