top of page

Tervetuloa tutustumaan tuoreella tavalla toimivaan hankintakonsulttiin!

Päivitetty: 13. huhtik. 2021

Tervetuloa tutustumaan tuoreella, osallistavalla ja energisoivalla tavalla toimivaan hankintakonsulttiin, joka sitouttaa tavoitteisiin ja toimintaan. Toimimme siten, että ylitämme odotuksesi ja projektin aikana kertynyt osaaminen siirtyy sinulle; näin teemme itsemme projektin päättyessä tarpeettomaksi.


Toimimme aina seuraavasti – tämän lupaamme

 1. Ylitämme odotuksesi: olemme hankinnan moniosaajia ja yhdistämme hankintaan eri alojen osaamista rikastuttavalla tavalla

 2. Autamme sinua saavuttamaan tavoitteesi: pystymme reagoimaan projektin yllättäviinkin muutoksiin joustavasti, jotta saavutat tavoitteesi sovitussa aikataulussa ja laajuudessa.

 3. Toimimme läpinäkyvästi: dokumentoimme projektissa syntyneen osaamisen ja siirrämme sen sinulle; näin teemme itsemme tarpeettomiksi.


Lue lisää: Kehittyminen näkyväksi – salaisuus on osaamiskolmioissa

Miten tuotamme sinulle arvoa?

Käytämme konsultointiprojekteissa yleensä yhtä kolmesta hankinnan viitekehyksestä: hankinnan prosessi-, elinkaali- tai palvelumallia. Kuhunkin projektiin valitaan juuri siihen parhaiten soveltuva viitekehys: viitekehyksen käyttö helpottaa tavoitteiden asettamista ja niiden toteutumisen seurantaa.


Yhdistämme projekteissa hankintaosaamiseen mm. palvelujohtamisen, muutoksen johtamisen ja analytiikan osaamista. Toimimme toimeksiannon jokaisessa vaiheessa sinun asiantuntijoittesi kanssa heidän osaamistaan kasvattaen. Dokumentoimme välivaiheet, tuotokset ja tuemme uuden toimintamallin käyttöönottoa, jotta projektille asetetut tavoitteet saavutetaan.


Lue lisää: Hankinnan murros on mahdollisuus suomalaisille yrityksille

Millä alueilla konsultoimme?

Konsultoimme mm. seuraavilla hankinnan osa-alueilla sekä yksityisen että julkisen sektorin organisaatioita.

 • hankinnan strategia ja tavoitteet

 • hankinnan johtaminen ja kehittäminen

 • hankinnan kategoriajohtamisen käynnistäminen ja kehittäminen

 • hankinnan säästöprojektien toteuttaminen

 • toimittajien valinta ja johtaminen

 • ostoanalytiikan ja spend management -ratkaisujen rakentaminen ja hyödyntäminen

 • kilpailuttamisen ja tilaamisen kehittäminen

 • hankinnan muutosprojektien onnistunut toteuttaminen

 • hankintaosaamisen kehittäminen

 • hankintajärjestelmien määritteleminen, valinta ja käyttöönotto

 • hankinnan palvelullistuminen, sourcing as a service -kehittäminen


Lue lisää: Hankinnan kehittäjän huoneentaulu


Esimerkkejä toteutetuista konsultointiprojekteista

 • Hankinnan kategoriaon, kategoriaosaamisen, kategorijohtamisen ja ostoanalytiikan kehittäminen (pohjoismainen organisaatio, lähi- ja etäkonsultointi)

 • Hankintastrategian, prosessien, järjestelmien, osaamisen, kategoriajohtamisen ja ostoanalytiikan kehittäminen (julkinen organisaatio, monimuotokonsultointi)

 • Kategoriajohtamisen, kategoriajaon, ostoanalytiikan ja tilaamisen kehittäminen (IT-palveluyritys, etäkonsultointi)

 • Palvelujohtamisen, toimittajien johtamisen ja riskienhallinnan kehittäminen (IT-palveluyritys, julkinen organisaatio, lähikonsultointi)

 • Palvelu- ja toimittajien johtamisen järjestelmän käyttöönotto (toimintansa digitalisoinut yritys, lähikonsultointi)

 • Toimittajien ohjauksen kypsyyden arviointi (julkinen organisaatio, monimuotokonsultointi)

 • Laajan toiminnan digitalisointi- ja muutosprojektin ohjaus (monimuotokonsultointi)


Lue lisää: Best practices - 8 koeteltua hankinnan toimintamallia

Mitä asiakkaamme sanovat?

Toimimme eri kokoisten organisaatioiden kanssa sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Asiakkaamme arvioivat meitä aina neljästä näkökulmasta: tuotettua lisäarvoa, sovittujen tuotosten tuottamista ja organisaation muutoksen tukemista sekä ketteryyttä projektin aikana tavoitteiden muuttuessa.

 • Eräs asiakkaamme totesi lyhyesti: ”Tuotte meille merkittävää lisäarvoa”.

 • Toinen puolestaan jatkoi: ”Toimintamallissanne on selvästi kaksi osaa: olette meille renki ja välillä ruoska.” Hän kertoi, että rengin rooliin liittyy tinkimätön asiakaslähtöisyys ja kyky viedä projektia eteenpäin laaja-alaisesti ja jatkaa: ”Ruoskarooliin taas liittyy ainutlaatuinen kyky tukea rakentavalla ja sitouttavalla tavalla tavoitteiden saavuttamista”.

 • Kolmas asiakas kertoo, että kykymme vastata heidän tarpeidensa muutoksiin projektin aikana hämmästyttää joka kerta. ”Projekti alkoi kategoriajohtamiseen keskittyen ja laajeni kattamaan kaikki hankinnan toimintamallit”, hän kuvasi.


Lue lisää: Onnistuneen muutoksen 5 vaihetta

Miten konsultointiprojekti käytännössä toteutetaan?

Jokaisella projektilla on omat onnistumistekijänsä. Onnistumistekijät ovat asioita, missä pitää olla erityisen hyvä, jotta haluttu tavoite saavutetaan. Olemme havainneet, että samat tekijät toistuvasti tukevat projektin tavoitteiden saavuttamista. Käytämme toimeksiantojen runkona kokemusperäistä konsultointiprojektien elinkaarimallia, joka ohjaa toimintaa projektin eri vaiheissa.


Lue lisää: Miksi jotkut projektit onnistuvat paremmin kuin toiset?

Yhteistyökumppanit

Toimimme konsultointiyhteistyössä Innodea Oy:n kanssa. Innodean Hanna Pajunen-Muhonen on Suomen johtavia hankintakonsultteja ja -kouluttajia sekä toinen Hankintojen johtaminen -kirjan kirjoittajista.


Konsultointipalveluitamme voi myös hankkia Hansel Oy:n Johdon konsultoinnin Tietohallinnon kehittämisen osa-alueen kautta. Olemme myös KL-Kuntahankinnat -puitesopimustoimittajan nimetty alihankkija. Tarjoamme palveluitamme kumppanimme Solita Oy:n kautta (www.hansel.fi, www.kuntahankinnat.fi, www.solita.fi).


Lue lisää: Jaamme osaamistamme Suomen ensimmäisellä hankintaan keskittyvällä Instagram-kanavalla. Hae ilmaiset vinkit ja lue aina päivän julkaisu täältä.


Tervetuloa tutustumaan


Lauri Vihonen

vastuukonsulttiKirjoittaja Lauri Vihonen auttaa organisaatioita onnistumaan hankinnan muutostilanteissa: mm. hankinnan johtaminen ja kehittäminen, kategoriajohtaminen, toimittajien johtaminen, kilpailuttaminen ja ostoanalytiikka. Haluatko selvittää hankinnan kehittämisen mahdollisuudet - ota yhteyttä!

10 272 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
Transparent.png
bottom of page